NutriDatabaze.cz – Databáze složení potravin České republiky

Tato aplikace představuje výstup z databáze složení potravin v režimu jedna hodnota pro kombinaci potravina/nutrient. Data byla zpracována a dokumentována v souladu s požadavky sítě excellence EuroFIR (European Food Information Resource).

Databáze složení potravin ČR je spravována a aktualizována Centrem pro databázi složení potravin ČR v rámci Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) v Praze.

Budování databáze podporuje Ministerstvo zemědělství. Stránky databáze: www.nutridatabaze.cz

Ve verzi 8.20 jsou zpřístupněna data pro 934 potravin. Informace o zpracování dat jsou uvedeny v sekci Dokumentace k databázi.

Databáze je chráněna dle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon). Údaje o nutričním složení potravin mají informativní charakter. Výběr z databáze ve formě exportního souboru je přístupný pouze pro registrované uživatele. Registrace do NutriDatabaze.cz je zdarma. Použití dat z NutriDatabaze.cz musí být v souladu s licenčními podmínkami pro užití NutriDatabaze.

Zdroj: www.nutridatabaze.cz

V případě zájmu o školení Správné výrobní a hygienické praxe nebo požadavků standardů kvality IFS Food, BRCGS Food, FSSC 22000, BRCGS Packaging Materials nebo TESCO Standards mě kontaktujte na e-mail leona.holinkova@seznam.cz, tel.: 603 899 255, přes kontaktní formulář nebo využijte videoškolení na mém webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *