Složení, které neodpovídá etiketě, překročené množství určité látky, nebo „drobnost“ jako kůstka v kuřecím nugetu. Většina zákazníků je na kvalitu potravin velice citlivá. Pokud ve svém jídle objeví sebemenší závadu, často nenávratně odchází ke konkurenci. Pomocí certifikací však lze doložit, že pro jakost a bezpečnost „svých“ potravin děláte maximum. Schválně, říkají vám něco zkratky IFS a BRCGS?
Chcete dodávat nákupním řetězcům? Certifikace IFS a BRCGS se budou hodit
Cílem IFS (neboli International Food Standard) i BRCGS je zajistit bezpečnost a kvalitu potravin vyráběných pod vlastní tzv. „privátní značkou“. Například obchodní řetězce často požadují tento certifikát od svých dodavatelů a výrobců potravin, aby svým zákazníkům mohly zaručit, že kupují pouze bezpečné a správně označené potraviny odpovídající všem požadavkům zákona. Díky auditu, který získání certifikace předchází, mají řetězce jistotu, že jim všechny dodavatelské firmy poskytnou stejně kvalitní potraviny.
O certifikace IFS a BRCGS by se měli zajímat nejen dodavatelé do maloobchodních nebo velkoobchodních řetězců, ale také firmy, které se zabývají například balením potravin nebo jejich distribucí. Certifikace IFS pomůže rovněž firmám, které chtějí pracovat na kvalitě svých produktů a bez problémů projít kontrolami Státní zemědělské a potravinářské inspekce nebo kontrolami hygieny.
Zápis do databáze firem s certifikátem IFS vám dá náskok
Výhodou tohoto certifikátu je také registrace do online databáze, která sdružuje držitele IFS – ať už jde o výrobce či dodavatele potravin. K čemu je zápis do databáze dobrý? Jedná se o jeden ze způsobů, jak si obchodní řetězce vybírají společnosti, se kterými chtějí spolupracovat. Databáze také umožňuje poskytnout dobré hodnocení jejich stávajícím partnerům.
ZDROJ: TÜV SÜD Czech s.r.o.
V případě zájmu o přípravu na certifikaci, revizi dokumentace, interního auditu dle požadavků IFS Food v7 nebo školení IFS Food mě kontaktujte na e-mail leona.holinkova@seznam.cz, tel.: 603 899 255 nebo formou videoškolení na mém webu.