Přeneste rutinní i specializované aktivity v oblasti kvality na externího dodavatele, uspořte provozní náklady a koncentrujte se pouze na svou hlavní činnost. Vyřešte problém zástupu za manažerku kvality, která odešla na rodičovskou dovolenou.
Zabezpečím specializované činnosti interního manažera kvality v potravinářství:
- poskytování metodické a konzultační podpory v oblasti hodnocení a zvyšování kvality výroby potravin a potravinářských obalů
- kontrola hygienického stavu provozu, dodržování standardů kvality, procesů a pracovních postupů v rámci směrnic, interních pravidel společnosti a legislativních požadavků
- příprava, zavedení, údržba a správa systému HACCP na míru provozu
- zavedení, řízení a zlepšování systému kvality dle mezinárodních a oborových standardů kvality IFS Food v7, FSSC 22000, BRC Food 8, BRC packaging verze 6, Tesco Standard, Unilever Standard, PepsiCo Standard aj.
- příprava provozu k prověření nezávislým certifikačním auditem dle norem kvality
- podpora při certifikačních, dozorových, recertifikačních nebo auditech obchodních řetězců
- provádění a vyhodnocení interních auditů kvality a externích auditů dodavatelů
- zprostředkování mikrobiologických a chemických rozborů výrobních surovin, posouzení jejich výsledků s ohledem na platnou legislativu
- podpora vývoje nových produktů (výpočet nutričních hodnot, testování, texty na obaly, výživová tvrzení aj.)
- nastavení opatření k zabránění kontaminace způsobené zvířaty, škůdci a mikroorganismy (DDD)
- zastupování společnosti při jednání s kontrolními orgány – Státní veterinární správa ČR, SZPI, ČOI, Krajská hygienická stanice aj.
školení zaměstnanců v oblasti standardů a norem kvality (HACCP, BRC, IFS, Tesco Standard, FSSC 22000), správné výrobní a hygienické praxe, hygienického minima, řízení alergenů, řízení cizích předmětů (sklo/tvrdé plasty, nože, kovy, dřevo aj.), interního auditora systému aj.
Zpracuji, přezkoumám nebo zreviduji interní směrnice, předpisy, normy a vnitřní kontrolní systémy kvality:
- politiku a cíle kvality
- sanitační, hygienický a provozní řád
- příručku HACCP
- systém sledovatelnosti surovin
- systém hodnocení dodavatelů
- plán kontrol
- řízení cizích předmětů (sklo/tvrdé plasty, nože, kovy, dřevo aj.)
- řízení alergenů
- řízení interních auditů
- metrologický řád
- plán údržby
- řízení neshodného produktu, nápravná a preventivní opatření
- řízení reklamací a stížností
- krizový management a stahování výrobku z trhu
- řízení dokumentů a záznamů
- obrana potravin a obrana závodu
- postup pro prevenci falšování
- havarijní plán pro mimořádné krizové situace
- řízení vývoje a výzkumu
povinnosti vyplývající z DDD